Zuid-Afrikaanse gerechten, ze verdienen misschien geen schoonheidsprijs, maar oh wat zijn ze lekker. Veel gerechten zijn echte boerekos, of zoals wij het noemen: boerenkost zoals oma die maakt. De gerechten zijn puur en ontzettend smaakvol. Lees verder en ontdek de smaak van Zuid-Afrika.
Proef dit tijdens je reis naar Zuid-Afrika
Vleesliefhebbers
Goed, vleesliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Zuid-Afrika. Naast de welbekende Zuid-Afrikaanse Braai (ook wel barbecue) zijn er nog een aantal vleesgerechten om te proeven. Een van de dingen om te doen in Zuid-Afrika.
Lees hier over al het lekkere eten van Marokko.
Bobotie: een ovenschotel. Het eerste recept voor bobotie verscheen in 1609 in een Nederlands kookboek. Kolonisten van de VOC hebben dit gerecht waarschijnlijk in Zuid-Afrika geïntroduceerd. Het is een mengsel van varkens- en schapenvlees, of tegenwoordig gehakt, verscholen onder een laag van ei, melk en kurkuma.
Boerewors: een hotdog. Boerewors – ja echt zonder ‘t’ – eet je aan de kant van de weg bij een kraampje. Het zijn gekruide worsten van varkensvlees of rundergehakt, gekruid met koriander, peper, nootmuskaat en kruidnagel, gegrild op een open vuur. Neem vooral de variant op een broodje met mosterd en tomatensaus.
Ook leuk: dit zijn de beste reisroutes door Zuid-Afrika.
Bunny Chow: een uitgehold broodje gevuld met stoofpot. Door het zachte uitgeholde brood trekt de saus in het brood en wordt de smaak nog intenser. Je kunt het broodje vullen met varkens- of kippenvlees, maar vegetarisch ook met linzen en bonen.
Zoetekauwen
Ook zoetekauwen hoeven zich in Zuid-Afrika niet druk te maken. Er zijn drie Zuid-Afrikaanse zoete snacks die je absoluut wilt proeven:
Koeksister: een gevlochten zoete koek. De koek wordt gefrituurd en vervolgens door een siroop gehaald. Deze lekkernij is jaren geleden door slaven uit Maleisië meegenomen naar Zuid-Afrika. Leuk: koeksister is een samenstelling van de Afrikaanse woorden “koek” en “sis”, wat frituren betekent.
Melktert: een traditionele Zuid-Afrikaanse taart. Deze taart heeft een zoete bodem en wordt gevuld met een mengsel van melk, bloem, ei en suiker. Het lijkt op een custardtaartje, maar in deze variant zit – zoals de naam al zegt – meer melk. Hij is hierdoor lichter van textuur en heeft meer de smaak van melk.
Lees hier al onze tips voor Kaapstad.
Vetkoek: een Nederlandse oliebol, maar dan minder vet. De zoete snack wordt hier juist gebruikt als broodje, gevuld met bijvoorbeeld vlees, kaas of jam.
Wil je ook op safari? Dat kan ik een van deze mooie parken in Zuid-Afrika. En lees hier onze safari fototips voor het perfecte plaatje.
Zo kan een reis naar Zuid-Afrika zijn:
Handige websites voor je reis
Dit vind je vast ook leuk om te lezen:
- Wat is er allemaal te doen in en om Kaapstad? Dit zijn onze tips.
- 4x de beste reisroutes door Zuid-Afrika die je wilt volgen
- Op reis naar Costa Rica? Wij hebben de tips die je zoekt
- Op reis naar Zuid-Afrika? Dit zijn de tips die je moet weten
- Op safari in een van de mooie parken in Zuid-Afrika
- Maak een trekking door Zuid-Afrika
Wat jij al bekend met de smaak van Zuid-Afrika?
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.